no alt

Αυτό είναι το κέικ με καρύδα και λίγες θερμίδες που θα σας ξετρελάνει!

Κατηγορία: Blogs, Miss Ellen, Κείμενο: Ελένη Τσολάκη 

Είναι ό,τι πιο νόστιμο έχετε δοκιμάσει!

Το πολύ ωραίο με τη μαγειρική είναι πως πολύ εύκολα διαθέτοντας μόνο χρόνο και διάθεση μπορείς να κάνεις μικρά θαύματα. Όσο περισσότερο χρόνο περνάς μέσα στη κουζίνα, τόσο περισσότερο πειραματίζεσαι και είναι στο χέρι σου να δημιουργήσεις τις αγαπημένες σου γεύσεις σε όποιο συνδυασμό θέλεις.

Εγώ λοιπόν τη Κυριακή έφτιαξα ένα κέικ με λεμόνι και καρύδα και έγινε απλά φανταστικό. Το καλύτερο απ’ όλα είναι πως το έφτιαξα, έτσι ώστε να έχει λίγες θερμίδες και να μπορείς να το απολαύσεις όποια στιγμή της ημέρας θέλεις χωρίς τύψεις.

Υλικά:

-300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-150 γρ. βούτυρο
-200 γρ. καστανή ζάχαρη
-ξύσμα από 3 λεμόνια
-2 κουτ. γλ. μπέικιν
-3 αυγά
-4 κουτ. σούπας γιαούρτι 2 %
-τριμμένη καρύδα

Εκτέλεση:

Σ΄ ένα μίξερ ρίχνουμε πρώτα το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και ανακατεύουμε πολύ καλά με τη καστανή ζάχαρη. Αφού λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε τα 3 αυγά, το μπείκιν, και το γιαούρτι και αφήνουμε ώστε να γίνει ένα ωραίο και αφράτο μείγμα. Ρίχνουμε στο μίξερ το ξύσμα και, αν είμαστε λάτρεις της καρύδας, και λίγη  ποσότητα καρύδας. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι. Από τη στιγμή που θα προσθέσεις το αλεύρι προσπάθησε να χτυπήσεις όσο λιγότερο χρόνο γίνεται ώστε να μη ταλαιπωρηθεί το μείγμα.
Σε μια φόρμα που έχουμε περάσει πολύ καλά με βούτυρο, τοποθετούμε το μείγμα και βάζουμε για 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Αφού το αφήσουμε να κρυώσει και το αφαιρέσουμε από τη φόρμα, πασπαλίζουμε από πάνω με τριμμένη καρύδα και έτοιμο το αριστούργημά σας.
Καλή επιτυχία!!!