no alt

Ελένη Φουρέιρα: Γιατί η πορεία της αποτελεί παράδειγμα και έμπνευση

Κατηγορία: Celebrity News, News, Κείμενο: Παύλος Χρίστου 

Κέρδισε την Ευρώπη με το ταλέντο της!

Το 2018 αναμφίβολα ήταν η χρονιά της Ελένης Φουρέιρα, καθώς η συμμετοχή της στην Eurovision, εκπροσωπώντας την Κύπρο, στάθηκε η αφορμή για να γνωρίσει η Ευρώπη το ταλέντο της.

Ανέβηκε στη σκηνή γεμάτη αυτοπεποίθηση και με βλέμμα που μαρτυρούσε πως ανεξαρτήτως αποτελέσματος, θα ήταν η μεγάλη νικήτρια της βραδιάς. Ξεσήκωσε τους πάντες με το Fuego και αν και κατέκτησε τη δεύτερη θέση, για τους περισσότερους είναι η πραγματική νικήτρια.

Τα ξένα Μέσα ασχολήθηκαν με την εκρηκτική τραγουδίστρια, χαρακτηρίζοντας τη μάλιστα ως την Beyonce της Ευρώπης!

Μετά το τέλος του διαγωνισμού η Ελένη Φουρέιρα κατακτά τα charts της Ευρώπης, αυξάνονται οι θαυμαστές της κατά πολύ, πραγματοποιεί τηλεοπτικές και live εμφανίσεις σε διάφορες χώρες και αποδεικνύει πως της αξίζει μια καριέρα εκτός συνόρων.

Οι επαγγελματικές της υποχρεώσεις πολλές, οι οποίες την αναγκάζουν να με μια βαλίτσα στο χέρι και να ταξιδεύει συνεχώς. Παρόλα αυτά, πάντα στις συνεντεύξεις της τόνιζει πως το σπίτι της, είναι η Ελλάδα.

Τις προηγούμενες ημέρες η Ελένη εμφανίστηκε στον μεγάλο τελικό της Eurovision 2019 και γι’ άλλη μια φορά έκανε τους πάντες να μιλούν γι’ αυτήν. Με τη σέξι και δυναμική εμφάνισή της, κατάφερε να επισκιάσει το highlight της βραδιάς, που ήταν η εμφάνιση της Madonna. 

Παράλληλα, κάνει ακόμη ένα όνειρο της πραγματικότητα, καθώς κυκλοφορεί το πρώτο της διεθνές EP, με τίτλο «Gypsy Woman» και υπόσχεται να μας… παρασύρει με το τραγούδια της!

Η Ελένη αξίζει κάθε επιτυχία και μάλιστα, αποτελεί παράδειγμα και έμπνευση για όλους όσοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη ζωή και σκέφτονται να παραιτηθούν από τα όνειρα τους.

Η βασίλισσα της pop όπως την χαρακτηρίζουν οι θαυμαστές της, έφτασε στην Ελλάδα σε ηλικία επτά ετών λόγω του εμφύλιου στην Αλβανία. «Μέχρι τα 5 μου, ήταν πολύ δύσκολα, ΄όσα είχαμε με αυτά ζούσαμε,είχαμε 2 ώρες την ημέρα ρεύμα και ήταν πολύ δύσκολα. Δεν είχα δει ποτέ ασανσέρ. Θυμάμαι τις τελευταίες μου μέρες στην Αλβανία, ότι χτυπούσαν το σπίτι με σφαίρες. Θυμάμαι τη μαμά μου ότι φοβόταν που χτυπούσαν και έσπαγαν τα τζάμια με σφαίρες. Όταν μου είπε ότι θα πάμε στην Ελλάδα, στην χώρα του παππού μου, μου έλεγαν ότι είναι μια μαγική χώρα. Θυμάμαι μάζευα σακούλες, στυλό, χαρτιά, τσίχλες γιατί δεν ήξερα αν θα τα βρω αυτά ξανά. Όταν ήρθαμε στην Αθήνα και είδαμε τόσα φώτα, λέγαμε ήρθαμε στην μαγική χώρα. Έβλεπα το θυροτηλέφωνο και το ασανσέρ και δεν ήξερα τί ήταν αυτά.», εξομολογήθηκε σε συνέντευξη της στον Τάσο Τρύφωνος. 

Μέσα σε αυτή τη βαλίτσα που έβαλε τις τσίχλες και τα χαρτιά, η Ελένη έβαλε και τα όνειρα της, τα οποία κατάφερε να υλοποιήσει παρά τον ρατσισμό που βίωσε. «Δέχθηκα bullying. Δεν ήμουν δημοφιλής, ούτε η ωραία του σχολείου. Τα παιδιά στο σχολείο μου πέταγαν τσίχλες στα μαλλιά. Έχω πάρει πράγματα από τα σκουπίδια. Δεν μου έλειψε το φαγητό όμως γιατί οι γονείς μου δεν θα το επέτρεπαν.», αποκάλυψε. Ειρωνία, αν σκεφτεί κανείς πως τώρα, τα μαλλιά της Ελένης απασχολούν περισσότερο από ότι η πορεία αυτών που την κορόιδευαν.

Αναμφίβολα η Ελένη αποτελεί πρότυπο για τα παιδιά που βιώνουν παρόμοιες καταστάσεις λόγω καταγωγής, θρησκείας, σεξουαλικών επιλογών, αλλά και εικόνας. Για πολλά από αυτά, ίσως να είναι η δύναμη να προχωρήσουν, καθώς η δική της ιστορία αποτελεί έμπνευση.

Ο καθένας μπορεί να κατακτήσει το όνειρο του, ο καθένας έχει δικαίωμα γι’ αυτό!