no alt

Ας μιλήσουμε λίγο για στιλ…

|

Όχι. Δεν είμαι ειδικός. Δεν έχω πάρει κάποιο πτυχίο, ούτε και θα ήθελα δηλαδή απλούστατα γιατί δεν ήταν ποτέ αυτή η δουλειά των ονείρων μου. Από μικρή ακόμα όμως είχα τη περιέργεια και αντιλαμβανόμουν τη γοητεία που ασκούσε πάνω μου το ωραίο ντύσιμο αλλά και όλη αυτή η δημιουργική κατάσταση που έχει να κάνει με τους συνδυασμούς και τα ρούχα.

Από μικρό κοριτσάκι λοιπόν θυμάμαι τον εαυτό μου με τις ώρες μπροστά σ’ έναν καθρέφτη να πειραματίζομαι με τα ρούχα τα δικά μου, αλλά και της μαμάς μου αλλά και να θέλω να χαζεύω με τις ώρες τα διάφορα περιοδικά μόδας που έπεφταν στα χέρια μου. Οι βόλτες με τη μαμά μου στην αγορά της Θεσσαλονίκης ήταν κάτι που λάτρευα και εκείνη σα γνήσια Θεσσαλονικιά δεν μου χαλούσε ποτέ το χατίρι. Μεγαλώνοντας η ζωή τα έφερε έτσι ώστε το επάγγελμα που επέλεξα κατά κάποιο τρόπο να έχει κάποια σχέση με τη παιδική μου αγάπη. Έχω τη τύχη να φοράω καθημερινά ρούχα που δεν θα μπορούσα να έχω στη κατοχή μου, να τα συνδυάζουν άριστοι επαγγελματίες και κοντά τους να ανακαλύπτω και εγώ το στιλ που και όλα όσα μου ταιριάζουν. Η αλήθεια είναι πως μέσα στα χρόνια έχω πειραματιστεί αρκετά γύρω από το τι πράγματι μου ταιριάζει, τι κολακεύει το σώμα μου αλλά και τι μπορώ να υποστηρίξω εν τέλει. Και όλα τα παραπάνω με ένα βασικό παρονομαστή. Τα ρούχα αυτά να μου αρέσουν κιόλας.

Πέρασα από όλες τις καταστάσεις που έχετε περάσει όλες όσες διαβάζετε αυτό το κείμενο και είστε γύρω στα 30.Υιοθέτησα πολλές φορές τις τάσεις που δεν μου πήγαιναν, χάλασα πολλά λεφτά σε άχρηστα ρούχα και αντικείμενα που δεν έβαλα ποτέ και βγήκα φωτογραφίες που βλέπω σήμερα και το μόνο που θέλω είναι να καταστραφούν. Όλα αυτά μέχρι εδώ είναι πολύ φυσιολογικά και λίγο ή πολύ τα κάναμε όλες.

Σήμερα όμως και τα τελευταία χρόνια πιο συγκεκριμένα αισθάνομαι αυτό που λένε πως έχω βρει το στιλ μου. Ξέρω πια περισσότερο από ποτέ τι είναι αυτό που μου ταιριάζει και το πιο βασικό τι είναι αυτό που με κάνει να νιώθω καλά φορώντας το. Για μένα αυτό είναι στυλ.

Δεν είναι η μόδα, δεν είναι οι τάσεις που κάθε σεζόν αλλάζουν, είναι η δυνατότητα η κάθε γυναίκα να τις προσαρμόζει πάνω της και το αποτέλεσμα να αποπνέει ομορφιά και σιγουριά. Γι’ αυτό και ποτέ δεν είχα απόλυτη προσήλωση στις τάσεις της μόδας. Τις παρακολουθώ  περισσότερο από επαγγελματική διαστροφή ή από περιέργεια παρά για να τις βάλω στη ντουλάπα μου.

Αν σκεφτώ τις φορές που είμαι σ’ ένα μαγαζί και εντυπωσιάζομαι από μια γυναίκα που μπαίνει μέσα στον χώρο, τις περισσότερες φορές είναι γυναίκες που έχουν επιλέξει να φορέσουν τα πιο απλά κομμάτια της γκαρνταρόμπας τους. Φαίνονται τελείως ανεπιτήδευτες, λες και δεν προσπάθησαν καθόλου για το αποτέλεσμα. Λες και τα ρούχα που φοράνε είναι το δεύτερο τους δέρμα. Τους ταιριάζουν απλά απόλυτα. Οι γυναίκες αυτές ξέρουν τι είναι αυτό που μπορεί να κορυφώσει την εμφάνιση τους και απλά το επιλέγουν. Ακόμα κι αν το επέλεξαν θέλοντας να εντυπωσιάσουν, οι άλλοι δεν θα το καταλάβουν ποτέ. Γιατί πολύ απλά όλο αυτό βγάζει μια ομορφιά και μια σιγουριά.

Φαντάσου το εξής. Έχεις ένα πολύ σημαντικό επαγγελματικό ραντεβού για τη δουλειά των ονείρων σου. Κατά 99% όταν βρεθείς μπροστά στη ντουλάπα σου θα επιλέξεις να φορέσεις το αγαπημένο σου ρούχο, εκείνο μέσα στο οποίο αισθάνεσαι ασφάλεια και σιγουριά. Για μένα αυτό είναι στιλ. Να μην έχεις ποτέ δεύτερες σκέψεις γι’ αυτό που φοράς. Να σου αρέσει τόσο πολύ που ακόμα και αν είχες την ευκαιρία να το αλλάξεις θα έβαζες πάλι το ίδιο.

Μην αντιγράφετε ό, τι βλέπετε ακόμα και αν μπορείτε να το κάνατε. Η ομορφιά και η διαφορετικότητα της κάθεμιάς μας είναι που θα κάνει το τελικό αποτέλεσμα πετυχημένο ή όχι. Ακούστε το σώμα σας, καταλάβετε το και προσπαθήστε να τονίσετε τα δυνατά σας σημεία. Όλες τα ξέρουμε. Δημιουργήστε το δικό σας στιλ ακόμα και αν αυτό δεν είναι “η τελευταία λέξη της μόδας”.

Και να θυμάστε. Όλες είμαστε μοναδικές γι αυτό που είμαστε.