no alt

Τα πιο ωραία πράγματα που πρέπει να κάνεις για τον εαυτό σου τώρα που πραγματικά φτιάχνει ο καιρός!

Κατηγορία: Blogs, Miss Ellen, Κείμενο: Ελένη Τσολάκη 

Να, η δική μου λίστα με όσα αναβάλλω καθημερινά με τη δικαιολογία της έλλειψης χρόνου.

Πολλές φορές με τη φόρα της καθημερινότητας δεν προλαβαίνουμε να σκεφτούμε πόσες πολύτιμες ώρες από τη ζωή μας χάνουμε μέσα στη μέρα. Όλοι τρέχουμε, έχουμε υποχρεώσεις, ξεχνάμε τα βασικά και στο τέλος της ημέρας έχουμε πάντα το αίσθημα του ανικανοποίητου. Αυτό που δεν μας φτάνει όλη η μέρα γιατί δεν έχουμε προλάβει να κάνουμε κάτι ουσιαστικό για τον εαυτό μας. Τις περισσότερες φορές- για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς- αυτό δεν είναι παρά μια δικαιολογία που δίνουμε εμείς  σ’ εμάς του ίδιους. Γιατί στην πραγματικότητα δεν υπάρχει τίποτα που να θέλεις πραγματικά να κάνεις και να μην μπορείς. Για όλα υπάρχει χρόνος απλά έχει να κάνει με τις προτεραιότητες σου. Τι πραγματικά θεωρείς σημαντικό να συμβεί μέσα στη μέρα.

Όσα είναι ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων σου θα βρεις σίγουρα το χρόνο να τα κάνεις. Όσα από την αρχή θεωρείς αγγαρείες το σίγουρο είναι πως δεν θα συμβούν ποτέ.

Να, η δική μου λίστα με όσα αναβάλλω καθημερινά με τη δικαιολογία της έλλειψης χρόνου.

1.Θέλω να ξυπνάω πιο νωρίς το πρωί.

Όχι πως ξυπνάω αργά αλλά θεωρώ πολύ σημαντικό να ξεκινάς τη μέρα σου με ηρεμία και να παίρνεις το χρόνο σου. Είναι πολύτιμος ο ύπνος και κανείς δεν θέλει να στερηθεί ούτε 2 λεπτά αλλά δεν χάλασε και ο κόσμος αν βάλεις από αύριο το πρωί το ξυπνητήρι σου μισή ώρα νωρίτερα. Έτσι θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις το καφεδάκι σου, το μπάνιο σου και οποιαδήποτε άλλη πρωινή σου συνήθεια χωρίς άγχος και στρες.

2.Γυμναστική.

Έλα πες την αλήθεια αυτό το αναβάλλουμε οι περισσότεροι. Ακόμα και τώρα που πλησιάζει το καλοκαίρι είναι από εκείνες τις δραστηριότητες της καθημερινότητας που θα μπορούσες να “πουλήσεις” στο δευτερόλεπτο. Αν σκεφτείς όμως τα οφέλη από τα οποία στερείς τον εαυτό σου τότε θα πρέπει άμεσα να αλλάξεις συνήθειες. Δεν είναι αργά να το πάρεις απόφαση αλλά είναι σημαντικό την απόφαση που θα πάρεις να τη τηρήσεις.

3.Μισή ώρα για σένα.

Είναι ένα στοίχημα που αρκετοί -μαζί μ’ εμένα- το βάζουν καθημερινά. Άνθρωποι με πολλές και διαφορετικές υποχρεώσεις πρέπει απαραίτητα να αφιερώνουν μισή ώρα μέσα στη μέρα κάνοντας ο, τι τους ευχαριστεί πραγματικά χωρίς ρολόι και άγχος. Μια βόλτα με το ποδήλατο, η ανάγνωση του αγαπημένου σου βιβλίου, κουβεντούλα στο τηλέφωνο με τη κολλητή σου , δεν έχει πραγματικά σημασία τι είναι αυτό που σε ευχαριστεί αλλά να το κάνεις.

4.Να πεις σ’ αγαπώ σε όσους αγαπάς.

Κάθε μέρα που περνάει είναι πολύτιμη. Μη χάσεις ούτε μια που να μην πεις σε όσους αγαπάς τα πραγματικά σου συναισθήματα. Στη μαμά σου, στο μπαμπά σου, στον αδερφό ή την αδερφή σου, αλλά και στον άνθρωπο σου πες αυτά που νιώθεις. Δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από το να δίνεις χαρά στους ανθρώπους που σε νοιάζονται και τους νοιάζεσαι.

5.Δεν θα ξαναφάω μετά τις 7.

Εδώ σε θέλω μάστορα. Πόσες φορές έχεις δώσει αυτή την υπόσχεση στον εαυτό σου. Εκείνο το διαβολάκι που μπαίνει μέσα σου και κάνει τη κοιλιά σου να γουργουρίζει και σ’ ενοχλεί δεν λέει να σταματήσει αν δεν του δώσεις αυτό που θέλει. Τι να κάνεις και εσύ; Το δίνεις χωρίς δεύτερη σκέψη. Δε σε κατηγορώ. Οι βραδινές ατασθαλίες είναι οι πιο ωραίες αλλά θέλουν και αυτές μέτρο όπως όλα στη ζωή.

Αυτές είναι μερικές από τις δικές μου μικρές καθημερινές αμαρτίες.

Ποιες είναι οι δικές σου άραγε;

Φιλάκια πολλά.