no alt

Αυτοί είναι οι κανόνες για το στιλ μου που μπορείς να ακολουθήσεις κι εσύ!

|

Τα δικά μου μυστικά!

Στιλ! Πόσες γραμμές έχουν γραφτεί, πόσα editorials, πόσες γνώμες ειδικών έχουμε διαβάσει όλες στη προσπάθεια μας να βρούμε το στιλ που μας ταιριάζει και θα μας κάνει να ξεχωρίσουμε. Τι είναι όμως στιλ για τη κάθε μια από εμάς; Τι είναι αυτό που μπορεί να κάνει τα βλέμματα να πέσουν πάνω σου και εσένα να νιώθεις ιδιαίτερη και όμορφη μέσα στα ρούχα που έχεις επιλέξει;

Η αλήθεια είναι πως και εγώ έχω ταλαιπωρηθεί πολύ μέσα στα χρόνια για να μπορέσω να βρω εκείνο το στιλ μέσα που αισθάνομαι ασφαλής και όμορφη. Έκανα πολλά λάθη (έχω παλιότερες φωτογραφίες για να μου τα θυμίζουν) και βέβαια έχασα πολλά λεφτά! Έπεσα αμέτρητες φορές στη παγίδα να αγοράσω ένα ρούχο που έχω δει πάνω σε μια άλλη κοπέλα με τη πεποίθηση πως θα πηγαίνει το ίδιο ωραία και σε εμένα και γέμισα τα συρτάρια μου με ρούχα που έχουν ακόμα πάνω τους το καρτελάκι.

Μεγαλώνοντας αυτό το θολό τοπίο αρχίζει να ξεδιαλύνει. Αυτό τις περισσότερες φορές συμβαίνει γιατί αρχίζουμε να νιώθουμε καλύτερα με τον εαυτό μας και τη ζωή μας, είμαστε πιο συνειδητοποιημένες και αποφασισμένες και δεν κάνουμε πια εκπτώσεις στο στιλ μας. Καμία γυναίκα που «σέβεται» την εμφάνιση της δεν θα φορούσε κάτι που φαίνεται «μέτριο» πάνω της. Όλες θέλουμε να νιώθουμε σιγουριά!
Διαβάζοντας και ψάχνοντας αρκετά για το τι είναι εκείνο που θα με βοηθήσει να επιλέξω το στιλ μου,  κατέληξα στα ακόλουθα μυστικά τα οποία και θέλω να μοιραστώ μαζί σας.

* Μην αντιγράφεις ποτέ αυτά που βλέπεις!

Είναι ένα μεγάλο λάθος που έχουμε κάνει σχεδόν όλες! Σπάνια ένα ρούχο που θα δεις τέλεια σεταρισμένο σε μια φωτογράφιση ενός περιοδικού, θα είναι το ίδιο πάνω σου, ειδικά όταν από μόνο του είναι κάπως υπερβολικό. Προσπάθησε να προσαρμόσεις το κομμάτι που σου άρεσε πάνω σου, στο στιλ σου και να μην φαίνεται «ξένο».

* Το γούστο δεν έχει τιμή!

Δεν σημαίνει πως ένα ακριβό κομμάτι θα είναι απαραίτητα καλόγουστο. Μπορείς να βρεις μικρούς θησαυρούς σε ελληνικές εταιρείες,  χωρίς να χρειαστεί να χαλάσεις μια περιουσία. Το να είσαι καλοντυμένος και με στιλ δεν έχει να κάνει με το πόσα χρήματα χαλάς, αλλά με την ικανότητα σου να επιλέγεις τους συνδυασμούς που θα κάνουν τη διαφορά!

* Μην παρασύρεσαι από τη μόδα!

Οι πιο στιλάτες γυναίκες που γνωρίζω ξέρουν πάρα πολύ καλά τι είναι αυτό που απογειώνει μια τους εμφάνιση και τι είναι εκείνο που μπορεί να τη καταστρέψει. Σημαντικό κομμάτι για την εμφάνιση σου είναι να ξέρεις και να αναγνωρίζεις τι είναι αυτό που σου ταιριάζει και τι όχι. Μεγάλη προσοχή χρειάζεται να δώσεις στα νούμερα που διαλέγεις, ώστε τα ρούχα να έχουν σωστή εφαρμογή πάνω σου.

* Κάνε σωστές επιλογές στις αγορές σου!

Ένα πολύ βασικό βήμα ώστε να καταφέρεις να δημιουργήσεις τη γκαρνταρόμπα των ονείρων σου είναι να είσαι πολύ προσεκτική στις αγορές σου. Επένδυσε σε πιο κλασικά κομμάτια με τα οποία μπορείς να κάνεις πολλούς συνδυασμούς αλλά και να τα φοράς πολλές ώρες μέσα στην ημέρα.

* Μη σε νοιάζει η γνώμη των άλλων! 
Είναι αλήθεια πως οι περισσότερες γυναίκες ντυνόμαστε για να κερδίσουμε ένα καλό σχόλιο από τις γυναίκες της παρέας. Όταν θα σταματήσεις να σκέφτεσαι και να φέρεσαι έτσι, τότε θα καταφέρεις αυτό για το οποίο προσπαθούσες. Το να ντύνεσαι μόνο για να αρέσεις σ’ εσένα είναι το μυστικό μιας πετυχημένης εμφάνισης.

* Αυτοπεποίθηση!  

 

Είναι η μαγική λέξη! Ότι κι αν βάλεις, από αν δεν αισθάνεσαι εσύ καλά με τον εαυτό σου,  τότε λυπάμαι αλλά το παιχνίδι θεωρείται χαμένο από τα αποδυτήρια. Το να νιώθεις όμορφη και κομψή έχει να κάνει με το πώς αισθάνεσαι μέσα σου και αυτό κανένα ρούχο δεν μπορεί να το φτιάξει! Αγάπησε τον εαυτό σου, αποδέξου την εικόνα σου στο καθρέφτη, ρίξε το πιο μεγάλο σου χαμόγελο και σίγουρα θα είσαι η πιο στιλάτη γυναίκα που κυκλοφορεί.